zondag 28 november 2010

Werk, klimaat rechtvaardigheid – dezelfde strijd!

Een paar honderd enthousiastelingen van het ACV hebben zondag hun keel gesmeerd om voor het klimaat te zingen. Hey You! Cancun, don’t make it bad. Take these measures, to save the climate. remember that there’s only one earth…. Een echt kippenvel moment.
Onze voorzitter verwees in zijn speech naar de arme boeren in het zuiden die hun oogst verliezen door de droogte, de vele mensen die getroffen worden door overstromingen, ook in ons land. Hij vroeg ook aandacht voor alle werknemers die in onzekerheid leven over de toekomst van hun bedrijf. Zal ook hun job geëxporteerd worden naar een land dat geen of amper klimaatmaatregelen neemt?
Wij hebben alvast met z’n allen getoond dat we het klimaatprobleem serieus nemen. Wij leggen ons niet neer bij de malaise in het internationale klimaatbeleid na de mislukking van Kopenhagen. Net voor de start van de conferentie in Cancún hebben we onze boodschap klaar en duidelijk overgemaakt aan de beleidsmakers. We hopen dat ze er het beste van zullen maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten